Sve što sam željela_Lori Nelson Spielman




Knjiga koja počinje s jednim odlaskom na drugi svijet. Ali baš to je okidač i pokretač svega onoga što će se poslije dogoditi. Iako se možda na prvu čini da je ovo samo štivo za opuštanje i zabavu, ona je puno više od ovoga. Zagrebala je u puno velikh tema. Neostvareni snovi, životna odustajanja i razočarenja, odvraćanje pogleda s problema, prepuštanje stihiji, popuštanje, pasivnost,...
Ali jedno pismo s onoga svijeta i popis iz prošlosti sve mijenja. Ne mjenja odmah, zapravo pokreću cijelu jednu lavinu. Ta lavina događaja ima svoje efekte, možda i razarajuće ali život nije nikad lagan i ne dolazi ništa baš bez odricanja. Neke borbe se čine osuđene na poraz, bez obzira na opravdanost namjere i plemenitog cilja. Sve što može otežati ostvarenja životnih ciljeva, zbog kojih ste se trgnuli iz životarenja u kojem život prolazi kraj vas, će se urotiti i podmetati vam trnje na put.
Ima ovdje zbilja svega, tuge, bola, radosti, sreće, padova, uspona ali na kraju se sve posloži zaokruži. Baš kao i svima nama događa se život i mi ga uređujemo za sebe i one koje volimo.
Što god od ove knjige očekivali, ona će vas ugodno iznenaditi. I da, nije zlato sve što sija!

 P.S. FOKUS na hit je bio moj dobri zeko i donijeo ovaj darak u gnijezdo! Hvala!

Stana Erstić

Primjedbe